Markt kiest voor onderhoud PC's

Dealers en wederverkopers van computerapparatuur zullen de komende twee jaar verhoudingsgewijs meer personeel inzetten voor ondersteuning. Lag begin dit jaar het percentage nog op vijftig, eind 1997 zal dit op ruim 57 procent uitkomen.

De verkooporganisaties verwachten dat de zakelijke markt eerder voor onderhoud van bestaande systemen zal kiezen dan voor vervanging. In de consumentenmarkt ligt deze verhouding precies andersom.
Dealers en resellers zullen de komende jaren echter hun werk met minder personeel verrichten. Dit blijkt uit het onderzoek Dealers en Value Added Resellers 1996, uitgevoerd door marktonderzoeksbureau Heliview. De personeelsreductie zal vooral plaatsvinden op de administratie en de verkoopafdelingen bij de 2000 wederverkopers die Nederland rijk is. Op basis van de cijfers van Heliview valt af te leiden dat er de komende jaren ruim 3000 banen op de tocht staan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.