Microsoft adopteert spraaktechnologie

Microsoft heeft een licentie genomen op de codeertechnologie voor spraak van het Belgische bedrijf Lernout & Hauspie Speech Products (Lhsp). Met deze technologie wil Microsoft gebruikers de mogelijkheid bieden videoconferenties via PC's op te zetten.

Voor Lhsp betekent dit dat het bedrijf zijn produkt over het op 140.000 software-ontwikkelaars gerichte distributienetwerk van Microsoft verspreid ziet worden.
Deze laatste richt zich met behulp van de spraakcodering vooral op de promotie van videoconferencing op Internet. De bedoeling is om camera's boven computerschermen te hangen, waardoor visueel contact mogelijk wordt. Het produkt van Lhsp laat, door de compressie van geluid via computerverbindingen, gebruikers ook met elkaar praten. De codeertechnologie comprimeert spraakgegevens die zijn doorgestuurd via modems van 14,4 Kbps of hoger. De combinatie van kwalitatief hoogstaande spraaktransmissie en lage eisen voor wat betreft processorcapaciteit heeft bij Microsoft de doorslag gegeven bij de keuze.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.