Ingenieurs krijgen extra jaar

De ingenieursopleidingen van de drie technische universiteiten bieden nieuwe studenten vanaf september een extra vijfde jaar aan bovenop de huidige vierjarige opleidingen.

Het gaat op opleidingen die zich bevinden op het raakvlak van techniek en management. Het gaat om vier ingenieursopleidingen: Technische Bestuurskunde (TU Eindhoven en Universiteit Twente, Techniek & Maatschappij (TU Eindhoven) en Technische Bestuurskunde (TU Delft). Het KIvI, de beroepsvereniging van ingenieurs, overweegt het vijfde jaar te certificeren. Daarmee zijn de erkenning en bewaking van de kwaliteit verzekerd.
Met het extra vijfde jaar kunnen de studenten hun kennis verbreden en meer praktijkervaring opdoen. Belangrijk onderdeel van het extra jaar is een extern project: in een opdracht uit bedrijfsleven of overheid kan aandacht worden geschonken aan de ontwerppraktijk. Dat sluit volgens de universiteiten aan bij de wensen van het bedrijfsleven en de overheid die steeds meer vragen om direct inzetbare ingenieurs.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.