CMG zoekt Oracle-specialisten

CMG heeft een groot tekort aan Oracle-specialisten. Om iets aan het tekort te doen, heeft de onderneming zijn opleidingsinspanningen vergroot en de banden met Oracle aangehaald om de beschikbare specialisten beter te kunnen inzetten.

Rob van Grieken, directeur van CMG Den Haag, constateert binnen zijn organisatie een tekort van tientallen Oracle-deskundigen. Het gaat daarbij om database-administrators, netwerkdeskundigen en ontwikkelaars. Om dat tekort op te heffen is dit jaar een aantal maatregelen genomen. Zo heeft CMG een Upperclass georganiseerd, waarin zestien ervaren IT-professionals in drie maanden tijd grondig zijn getraind in Oracle-specifieke zaken. De klas is gevuld met ervaren automatiseerders die volgens Van Grieken "een nieuwe stap in hun carrière wilden maken, bijvoorbeeld omdat zij gespecialiseerd zijn in een verouderde omgeving".
Daarnaast is een intern Oracle Research & Development Center opgezet dat fungeert als kenniscentrum en helpdesk voor de Oracle-specialisten binnen CMG. Ook zijn de banden met Oracle nauwer aangehaald. Zo is er een Business Alliance Programm Agreement afgesloten. Daardoor wordt CMG in de gelegenheid gesteld om alle Oracle-produkten rechtstreeks aan de markt te leveren. Het aangaan van deze samenwerkingsverbanden past in de strategie van Oracle om zijn produkten meer via het indirecte verkoopkanaal af te zetten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.