Managed hosting door True

Nascholing Internet problematisch

 

DEN HAAG _ De meeste lerarenopleidingen die nascholingcursussen geven, zijn onvoldoende zijn toegerust om adequate scholing te geven in de huidige ontwikkelingen rond multimedia-gebruik en Internet.

Onderwijsminister Ritzen heeft dit probleem inmiddels onderkend en het plan opgevat om in het kader van het beleidsplan Vitale Lerarenopleiding een aantal expertise-centra op te richten.
Tijdens de grote onderwijsstimuleringsprojecten in de tweede helft van de jaren tachtig lag bij nascholing van leraren sterk de nadruk op gebruik en beheer van de computer en op het vak informatiekunde. De toen opgedane kennis is voor een deel sterk gedateerd. Door het geringe aantal uren informatiekunde (twintig lesuren gedurende de hele basisvorming) in het voortgezet onderwijs, komen leerlingen in dit vak doorgaans niet veel verder dan een eerste kennismaking met de principes van automatische gegevensverwerking. Dat is iets geheel anders dan praktisch leren werken met netwerken en multimediale hulpmiddelen.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/202945). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×