Managed hosting door True

Sun stort zich op intranet

 

Sun wil zich met de introductie van de zogenoemde Ultra Enterprise servers positioneren als dè leverancier van netwerkcomputers voor intranetten. De Ultra Enterprise-servers vormen het hart van het netwerk zoals Sun zich dat voorstelt.

zero administration computer, een soort werkstation met een snelle processor - uiteraard een Ultrasparc - en veel geheugen, maar zonder schijf en zonder besturingssysteem. De computer draait Java; alle benodigde applicaties worden via het netwerk binnengehaald. De topman beweert dat in de laboratoria inmiddels zo'n computer met ingebakken Java-taal draait. De officiële introductie wordt later dit jaar verwacht. McNealy benadrukte dat dit geen terminal is en ook niet de '500 dollar netwerkcomputer' van Larry Ellison.
De aangekondigde servers in de Ultra Enterprise-lijn zijn gebaseerd op de 64-bits Ultrasparc en hebben alle dezelfde architectuur. Centraal staat de nieuwe Gigaplane-systeembus met een snelheid van tweeënhalf gigabyte per seconde. De produktlijn bestaat uit twee werkgroep-servers en vier servers voor afdelingen en rekencentra. De basisconfiguratie bestaat uit een processor en 64 megabyte geheugen. De kleinste kan maximaal zes processoren bevatten, de grootste dertig processoren.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/202953). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×