Technologische vernieuwing hapert

De technologische vernieuwing in Nederland hapert. Het Rijk moet onderzoek en ontwikkeling veel meer stimuleren. Ons land loopt hiermee ver achter op het buitenland.

De vice-voorzitter van de ondernemersvereniging VNO-NCW, J. Blankert, uitte deze kritiek tijdens de presentatie van het nieuwe jaarverslag van het Innovatiecentra Netwerk Nederland (Icnn). Hij zei niet te begrijpen waarom de regering hiervoor blind is. Het netwerk van Innovatiecentra pleit ervoor meer aandacht te geven aan het doorgeven van technologische kennis. Er is wel genoeg kennis in ons land aanwezig, maar het ontbreekt aan de noodzakelijke dynamiek om de beschikbare kennis ook daadwerkelijk tot toepassing te brengen bij het midden- en kleinbedrijf.
Een van de betere methoden om de toegankelijkheid van kennis in Nederland te stimuleren, verloopt via samenwerkingsverbanden van bedrijven op regionaal niveau. In de kennisinfrastructuur zal daarom meer aandacht moeten worden geschonken aan het aspect samenwerking. Zo kunnen bedrijven beter profiteren van elkaars kennis en expertise. De Innovatiecentra zeggen dat ze een meer sturende rol in het proces van kennisoverdracht kunnen spelen. De achttien centra proberen vooral kleinere bedrijven van de aanwezige technologische kennis te laten profiteren. Ook wordt de samenwerking tussen toeleveranciers en uitbesteders verstevigd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-05-01T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.