Gebruik Windows 95 stijgt maar traag

Een half jaar na de introductie van Windows 95 (W95) voert Ziff-Davis een onderzoek uit naar het gebruik van dit jongste besturingssysteem van Microsoft. De resultaten zijn in sommige gevallen opmerkelijk te noemen.

Zo blijkt sinds het eerste onderzoek in augustus vorig jaar het percentage gebruikers dat W95 geïnstalleerd heeft nauwelijks gestegen te zijn: van 58 naar 63 procent. 70 Procent van deze groep gebruikt het als primair besturingssysteem. Verder is het opmerkelijk dat veruit de meeste gebruikers - bijna 80 procent - het systeem gekocht hebben binnen 60 dagen na de introductie.
Over het algemeen zijn mensen tevreden over Windows 95. 70 Procent bevestigt dit, maar 58 procent zegt geen haast te maken met het geheel vervangen van Windows 3.x. Zo'n 15 procent is ontevreden over de programmatuur. Wat de installatieprocedure betreft, zegt een grote groep dat het opzetten vlekkeloos ging; een andere groep noemt het een nachtmerrie. 48 Procent wist het systeem binnen het uur te installeren, maar 18 procent was er meer dan 8 uur mee bezig.
Een ander opmerkelijk gegeven uit de resultaten is dat meer dan tweederde van de niet-gebruikers ook niet verwacht dit programma te installeren. Van deze groep gebruikt 80 procent OS/2. Slechts 4 procent denkt dit jaar over te stappen, nog eens 4 procent op een later tijdstip. 12 Procent denkt het nog eens te installeren ter evaluatie. Van alle respondenten verwacht ruim een derde over een jaar Windows 95 als primair systeem te gebruiken. Een ander derde deel verwacht dan echter OS/2 toe te passen. Het onderzoek is gebaseerd op 7763 ingevulde enquêteformulieren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.