Overname Roccade nog geen gelopen race

De overname van Roccade Informatica Groep is nog geen gelopen race. Het Kabinet wil een eerlijk en doorzichtig verkoopproces, waarbij naast de gedoodverfde kandidaat Getronics ook CSC, EDS, IBM en KPN een eerlijke kans krijgen.

Staatssecretaris Jacob Kohnstamm (Binnenlandse Zaken) zei dit tijdens overleg in de Tweede Kamer over de privatisering van Roccade, het vroegere Rijks Computercentrum (RCC). Hij moest de Tweede Kamer beloven dat niet alleen met Getronics wordt onderhandeld, zoals de Roccade-directie graag zou zien.
Zowel regeringspartijen als oppositie (CDA) vinden dat ook andere gegadigden een kans moeten krijgen. Dit is een streep door de rekening van Roccade-topman mr H. Bosma, die een intensieve lobby heeft gevoerd om de politiek ervan te overtuigen dat alleen Getronics aantrekkelijk is als koper. Kohnstamm beloofde de Tweede Kamer zich breder te oriënteren. Hij wil de indruk wegnemen dat de zaak al in achterkamertjes is bedisseld. Wel blijft hij bij zijn voornemen eerst de mogelijkheid van overname door Getronics te laten onderzoeken.
Kohnstamm zei ook welke criteria er zullen spelen bij de verkoop. Het belangrijkste is een goede prijs. De staatssecretaris liet doorschemeren dat daarbij werkgelegenheidsaspecten en de opbrengst voor de staat tegen elkaar worden afgewogen. "De prijs moet voordelig zijn voor Roccade en de staat," aldus Kohnstamm. Ook zal een overnemende partij waarborgen moeten geven dat de kennis en ervaring van Roccade behouden blijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-05-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.