Managed hosting door True

'Telecom-wet strijdig met Europese regels'

 

De huidige interim-wetgeving op telecommunicatie-gebied is strijdig met de richtlijn van de Europese Unie voor de infrastructuur. De vereisten waaraan nieuwe vergunninghouders moeten voldoen, kloppen niet.

Dit concludeert mr Ger Cartigny, deskundige telecommunicatie-recht van het advocatenkantoor Nauta Dutilh. Eveneens op gespannen voet met de Europese regelgeving staat de beperking van het aantal landelijke infrastructuur-vergunninghouders. Cartigny zet ook grote vraagtekens achter de plannen van minister Jorritsma (Verkeer en Waterstaat) om per regio slechts één extra vergunning te geven voor spraaktelefonie.
Hij sprak tijdens een seminar over actuele ontwikkelingen op het gebied van telecommunicatie. Volgens Cartigny zit het Kabinet op de verkeerde weg met het scherper tot uitdrukking laten komen van het onderscheid tussen infrastructuur en dienst. In de laatste Europese richtlijnen is dit verschil juist vervaagd. Het aanbieden van infrastructuur wordt meer en meer gezien als het aanbieden van een dienst, vergelijkbaar met andere diensten die in beginsel in vrijheid moeten kunnen worden verleend. Cartigny vreest dat de interim-wetten al weer verouderd zijn tegen de tijd dat ze worden aangenomen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/203001). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.