BiZa werft 'derden' voor OB2000

Het ministerie van Binnenlandse Zaken is actief op zoek naar partijen die straks mogelijk gebruik willen maken van het 'derdenbeding' in een af te sluiten contract voor de levering van een berichtendienst.

BiZa, zelf deelnemer voor de GBA, werkt in dit OB2000-project met Financiën (Belastingdienst), Justitie, en met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) aan een gezamenlijke aanbesteding. Het gaat om ruim 100 miljoen berichten per jaar; men verwacht een kostenreductie van 50 procent.
Het derdenbeding biedt andere onderdelen van de overheid de mogelijkheid de aanbestede dienst tegen dezelfde voorwaarden af te nemen. Daarvoor moeten ze wel expliciet zijn genoemd - wat overigens weer geen afname-verplichting betekent. Naar verluidt bestaat bij het GAK en bij de provincies - verenigd in het interprovinciaal overleg) belangstelling. Bij een eerdere gezamenlijke aanbesteding (ON2000 voor datatransport, gegund aan Trionet - konden nog geen derden worden genoemd. Geïnteresseerde organisaties kunnen echter wel gebruik maken van de daarbij gehanteerde specificaties en daarop een eigen aanbesteding baseren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-05-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.