Lease constructie voor IT

Siemens Nixdorf Informatiesystemen introduceert in samenwerking met Postbank Lease het zogeheten Facility Lease. Het is een vorm van operationele leasen die niet alleen betrekking heeft op IT-apparatuur, maar ook op programmatuur en diverse vormen van dienstverlening.

Denk bijvoorbeeld aan onderhoud, consultancy en opleidingen. Ook apparatuur van derden kan hierin worden ondergebracht, indien Siemens Nixdorf als hoofdaannemer optreedt. Op deze wijze kan een compleet project onder één noemer worden gebracht. Kredietverschaffer Postbank Lease treedt op als economisch en juridisch eigenaar van het project. De ondernemer hoeft de apparatuur en de dienstverlening niet in zijn balans op te nemen en lease-kosten zijn aftrekbaar.
Facility Lease heeft volgens Siemens Nixdorf nog een aantal andere voordelen. Zo wordt het werkkapitaal niet aangetast en bespaart een ondernemer administratieve kosten door het aanbieden van slechts één factuur per periode.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-05-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.