Futurekids ook in Nederland van start

Als het aan Kamal Ayoub, directeur van Futurekids Nederland ligt, worden er dit jaar minstens vijftig Futurekids-centra in ons land opgericht. De eerste zal nog vóór de zomer zijn poorten openen.

Futurekids is een opleidingscentrum waar kinderen in de leeftijd van 4 tot 14 jaar volgens een speciale methode spelenderwijs leren omgaan met de computer. De opleidingen variëren van tekstverwerking, het opzetten van een database, het maken van spreadsheets tot en met omgaan met Internet, desktop publishing en graphic design. De lessen worden dagelijks of wekelijks gegeven, afhankelijk van de periode of het thema van de cursus.
Futurekids werd in 1983 in de Verenigde Staten opgericht door Peter Markovitz. In 1989 werd het een franchise-organisatie. Vandaag de dag zijn er 600 opleidingscentra verspreid over 55 landen. Ayoub onderhandelt nu met Nederlandse ondernemers die op basis van een franchise-overeenkomst een centrum willen inrichten. Het startkapitaal bedraagt 125.000 gulden. Daarvoor wordt de hard- en software geleverd, evenals management- en marketingondersteuning. Het is mogelijk om een speciaal centrum in te richten, waar de kinderen na schooltijd heen kunnen. Maar de cursussen kunnen ook op lokatie worden gegeven, zoals in vakantieparken of op basisscholen. Ook kan Futurekids worden geïntegreerd in het reguliere lesprogramma van de basisscholen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-05-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.