Software Actieplan gepresenteerd

Nederland moet op IT-gebied tot de Europese koplopers gaan behoren. Daartoe hebben minister Wijers en zijn ambtgenoot van Onderwijs het 'Software Actieplan 1996-2000' gepresenteerd.

Volgens de bewindslieden moet de huidige regelgeving voor een aantal subsidie-fondsen worden versoepeld. Innovatieve programmatuur zal binnenkort in de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (Wbso) worden opgenomen. De bewindslieden proberen het onderzoek toe te spitsen op een beperkt aantal kansrijke en belangrijke IT-gebieden. Ten aanzien van onderwijs wordt gestreefd naar een betere profilering van het vakgebied informatica.
Belangrijk onderdeel van het Software Actieplan is de betrokkenen beter gebruik te laten maken van het bestaande technologie-instrumentarium. Voor het 'flankerend' beleid dat zich hierop richt, zal ruim 4 miljoen gulden worden uitgetrokken. In samenwerking met de Economische Voorlichtingsdienst zal worden geprobeerd de export van Nederlandse software te bevorderen. Bovendien komt er een kredietregeling (Credo) voor bedrijven die elektronische diensten ontwikkelen. Tenslotte is er de oprichting van het Nationaal Software Netwerk (http://www.minez.nl/swap2000/). Het gaat hier om een duurzaam netwerk dat bestaat uit Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-05-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.