Breukhoven ook in software-winkels

De Free Record Shop gaat onder de naam Max een nieuwe keten van gespecialiseerde software-winkels opzetten. Oprichter en grootaandeelhouder Hans Breukhoven denkt dat de tijd rijp is voor winkels waar alleen computerspelletjes, software, CD-I en CD-Rom schijfjes, en accessoires worden verkocht.

Hij wil buiten de verkoop van PC's blijven, mede omdat de marges daar toch al laag zijn.
De eerste winkel komt in de Haagse Wagenstraat vlak naast De Bijenkorf. Met een omvang van 400 vierkante meter wordt dit een behoorlijk grote winkel. Breukhoven heeft deze ruimte echter hard nodig om daar een 45.000 jaar oud mammoet-skelet in te kunnen plaatsen. Dit skelet, Max geheten en door Breukhoven recentelijk op een veiling aangeschaft, moet bijdragen aan het showelement dat hij voor zijn winkels in gedachte heeft. Als de winkel een succes wordt, wil Breukhoven volgend jaar nog 10 à 15 vestigingen in grotere Nederlandse steden openen.
De Free Record Shops hebben al een beperkt assortiment computer-spelletjes. De mega-stores Fame Music in Amsterdam en Brussel verkopen ook reeds software. Breukhoven wil daar nog meer plaats inruimen voor nieuwe media.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-05-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.