Managed hosting door True

Explosieve toename in gebruik Internet

 

Rond de 500.000 Nederlanders zitten minimaal een keer per week op Internet. Dat is een verdubbeling ten opzichte van begin dit jaar. Deze spectaculaire groei blijkt uit een onderzoek van Trendbox. Dit marktonderzoek-bureau zegt verrast te zijn door de sterke toename van het aantal gebruikers.

Inmiddels weet 61 procent van alle Nederlanders wat Internet betekent. Ruim een miljoen mensen heeft er al eens gebruik van gemaakt. Maar de groei van het aantal regelmatige gebruikers valt het meeste op. Het tempo waarmee het frequente gebruik groeit, ligt hoger dan dat van het incidentele gebruik.
Eind 1995/1996 wist 57 procent van de Nederlandse bevolking van 16 jaar en ouder wat de term Internet inhield. Circa 750.000 mensen hadden er toen ook wel eens gebruik van gemaakt. Een kwart van de gebruikers is vrouw. De gemiddelde leeftijd is 32 jaar. Ongeveer de helft van de frequente gebruikers (240.000 personen) belt in vanaf het werk. 130.000 Gebruikers hebben toegang via een commerciëleaccess-provider.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/203117). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.