PTT woedend over beleid huurlijnen

De Koninklijke PTT Nederland (KPN) is woedend over de aanwijzing van minister Jorritsma (Verkeer en Waterstaat) om de tarieven voor analoge huurlijnen met 20 procent en die voor digitale huurlijnen met 30 procent te verlagen.

Laatstgenoemde lijnen worden veel door bedrijven en instellingen met intensief data-verkeer gebruikt. De voormalige staatsonderneming wil de zaak via de rechter uitvechten. Gesprekken tussen KPN en de bewindsvrouw zijn op niets uitgelopen.
Hoewel KPN niet precies bekend maakt hoeveel aan de huurlijnen wordt verdiend, raamt effectenmakelaar Barclays de Zoete Wedd Nederland de inkomsten op 900 miljoen gulden. KPN heeft in januari van dit jaar de tarieven nog eens met 10 tot 15 procent verlaagd, na in 1995 al een behoorlijke verlaging te hebben doorgevoerd. Het bedrijf was al van plan volgend jaar de tarieven wederom met meer dan 10 procent te verlagen. Het is dus niet zozeer de omvang van de verlagingen als wel het tempo waarmee dit moet gebeuren, dat de woede van KPN opwekt.
KPN zegt buitengewoon teleurgesteld te zijn over de maatregel van de minister, omdat de tarieven al aanzienlijk zijn gedaald en nieuwe verlagingen in het vooruitzicht zijn gesteld. De tarieven voor de analoge huurlijnen zouden, met name op de korte afstanden, niet kosten-effectief zijn. Verder wijst KPN er op dat haar tarieven al tot de laagste in Europa behoren. Men beschouwt de maatregel als een onrechtvaardige interventie.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-05-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.