Software-tool voor 'Jaar 2000-probleem'

Cap Volmac heeft met Techforce een overeenkomst gesloten voor het gebruik van Cosmo2000 in de Benelux. Deze software-toolset kan ingezet worden bij het geautomatiseerd analyseren en oplossen van de zogenaamde Jaar 2000-problematiek in computersystemen.

Vele computerapplicaties kunnen namelijk van slag raken als ze datumaanduidingen uit de volgende eeuw moeten verwerken. Bij de bouw van deze applicaties in de jaren zeventig en tachtig veronderstelde men dat ze de eeuwwisseling niet zouden halen. Er werd daarom bespaard op kostbare geheugenruimte door slechts de laatste twee cijfers in datumaanduidingen te programmeren.
Volgens schattingen beschikt de gemiddelde grote organisatie over zo'n 20.000 tot 30.000 verschillende software-programma's. Op voorhand is echter niet duidelijk hoeveel programma's met het 'Jaar 2000-probleem' te maken krijgen. Met behulp van software-tools kunnen deze programma's worden gecontroleerd. Cosmo2000 is volgens Cap Volmac en Techforce in staat om honderden miljoenen regels software-code door te lopen en foute datumaanduidingen te herstellen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-05-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.