Nieuwe media in de visteeltsector

De Europese Unie heeft 3 miljoen gulden subsidie beschikbaar gesteld aan het Aquarius-project. Dit project is opgezet om het gebruik van nieuwe media in de visteeltsector te bevorderen.

In 'Aquatic Research Institutions for Development of User friendly applications in telematics' is op een of ander manier het acroniem Aquarius verborgen. Het is een samenwerkingsverband van de universiteiten van Gent, Trondheim, Bergen (Noorwegen) en Wageningen. Naast deze onderwijsinstellingen participeren ook bedrijven, waaronder KPN, in het project en een aantal visteeltorganisaties.
Aquarius richt zich op de ontwikkeling van gebruiksvriendelijke training-, onderwijs- en informatiediensten voor de Europese visteeltsector. Deze diensten worden gebaseerd op telematica-technologie, zoals videoconferencing, multimedia-databanken en presentaties op Internet. Het is de bedoeling dat de onderzoeksinstellingen op het gebied van visteelt ervaring opdoen met vormen van afstands-onderwijs. Daarnaast wordt onderzocht op welke manier kennisoverdracht van de onderzoeksinstellingen naar de visteeltsector met behulp van telematica kan worden gerealiseerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-05-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.