'Hongerloon' voor directie Volmac

De ondernemingsleiding van de Cap Volmac Group (IT-dienstverlening) heeft in vergelijking met de top van andere grote beursgenoteerde ondernemingen bepaald geen hoog salaris. De bezoldiging van de bestuurders bedroeg vorig jaar in totaal minder dan 1 miljoen gulden.

De twee directeuren van Cap Volmac, C.J.A. van Breugel en B.C. Brix, behoren daarmee tot de laagst gesalarieerden van het topmanagement bij de 41 grootste Nederlandse beursfondsen. In 1995 namen zij 475.000 gulden per man mee tegen 448.000 gulden in het jaar daarvoor. Dat is een stijging van 'slechts' 6 procent.
Het ANP berekende dat de 167 bestuurders van de 41 grootste beursfondsen een gemiddelde vergoeding van 1,48 miljoen gulden kregen, inclusief aandelen-opties en andere winst-gerelateerde extraatjes. Hun salarisstijging van ruim 11 procent overtrof de gemiddelde stijging van de contractlonen in de marktsector (1,3 procent) aanzienlijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-05-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.