Managed hosting door True

PTT Telecom registreerde wel inbraak

 

PTT Telecom heeft eindelijk toegegeven dat het mogelijk is ten koste van andere abonnees fraude te plegen met telefoonlijnen. Tot begin vorige week hield de PTT vol dat haar computers nooit sporen van inbraak op het net hadden gevonden.

Een woordvoerster bevestigde vorige week maandag echter dat dit wel degelijk meerdere keren is waargenomen. Om misbruik te voorkomen zijn de laatste jaren ook extra veiligheidsmaatregelen getroffen. De PTT bekijkt hoe voorkomen kan worden dat informatie over de ligging van kabels in verkeerde handen valt.
Een drietal niet nader genoemde Nederlandse ondernemingen vreest inmiddels het slachtoffer te zijn geworden van telefoon-fraude. Ze hebben de Stichting Preventie Economische Criminaliteit verzocht hun telefoon-netwerk te controleren. Volgens deze stichting wordt er niet alleen gerommeld met 06-lijnen, maar is ook het gsm-netwerk kwetsbaar. Ook in Duitsland zijn er gevallen van telefoonfraude aan het licht gekomen. De Duitse vestigingen van IBM hebben bijvoorbeeld grootscheepse telefoon-fraude geconstateerd. Deutsche Telekom heeft het probleem bevestigd.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/203197). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.