Plafond Wbso te laag voor grote concerns

Het plafond van tien miljoen gulden dat geldt voor de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk, wordt door de zeer grote ondernemingen als knellend ervaren. Drie zeer grote multinationals die gezamenlijk een belangrijk deel van de r&d in Nederland voor hun rekening nemen, vinden de bovengrens van 10 miljoen belemmerend werken.

Dit blijkt uit een rapport dat het adviesbureau Bartels in opdracht van het ministerie van Economische Zaken heeft gemaakt. Bartels sprak met twaalf zeer grote Nederlandse concerns over het nut en de betekenis van de Wbso. Volgens deze fiscale stimuleringsregeling mag het werkgeversdeel van de loonkosten worden aftrokken van de loonbelasting, zolang dit maximum niet is gehaald. Volgens de concerns moet het plafondbedrag worden verhoogd. Destijds was onder druk van de Tweede Kamer een maximum ingesteld om te voorkomen dat het leeuwedeel van het belastingvoordeel ten goede kwam aan de zeer grote concerns.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-05-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.