Vertraging kost EOE 4 miljoen

Vorige week meldde de Amsterdamse Optiebeurs bij de presentatie van de jaarcijfers te worstelen met de invoering van het nieuwe handelssysteem. Inmiddels wordt rekening gehouden met een vertraging van minimaal drie maanden.

De extra kosten raamt de beurs op 4 miljoen gulden. Het project werd in 1994 gestart met een budget van 35 miljoen gulden en heeft Tandem als hoofdaannemer. Dit bedrijf levert behalve computersystemen ook de applicatie-software. De implementatie van de software wordt uitgevoerd door Twinsoft, een joint-venture van Tandem en Cap Volmac.
Bij navraag stelt Tandem dat er niets aan de hand is met de systemen, maar dat de Optiebeurs meer tijd nodig heeft voor het opleiden van de gebruikers. VolgensHet Parool ging het systeem echter tijdens het proefdraaien onderuit. Navraag bij de Optiebeurs zelf levert geen reactie op. Hoewel Tandem reeds tientallen effecten- en optiebeurzen over de hele wereld voorzag van handelssystemen, is dit het eerste 'hybride' systeem ter wereld. De software staat behalve zogenaamde 'schermenhandel' ook de traditionele handelswijze toe, in vakjargonopen outcry.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-05-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.