Philips en Hoogovens schaffen Sap aan

Sap heeft zowel met Philips als met Hoogovens contracten afgesloten voor de levering van de client/server-bedrijfsapplicatie R/3.

Drie produktdivisies van Philips, te weten lighting, sound & vision en domestic appliances, gaan wereldwijd R/3 gebruiken als standaard software-pakket voor logistieke en financiële bedrijfsprocessen. Philips zocht naar een logistiek/administratief pakket dat vijf tot tien jaar gebruikt kan worden. In eerste instantie zochten de divisies afzonderlijk naar een oplossing, maar uit kostenoverwegingen werd uiteindelijk voor een gezamenlijke invoering van het Sap-pakket gekozen.
Ook de Koninklijke Hoogovens gaat R/3 internationaal inzetten, ondermeer in Nederland, België, Duitsland en Noorwegen. De standaardmodules van R/3 gebruikt het staalbedrijf voor financiën, logistiek en personeelszaken. Aanleiding voor de aankoop is de omschakeling van een divisiestructuur naar een indeling in business-units. Het nieuwe systeem maakt het voor de units mogelijk om zelfstandig te opereren, gegevens met andere units uit te wisselen en een koppeling te houden met de centraal gehouden functies, zoals salarisverwerking.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-05-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.