Managed hosting door True

KPN test 'turbo' modems van AT&T Paradyne

 

KPN Research gaat een proef doen met nieuwe supersnelle modems van AT&T Paradyne. De zogenoemde digital subscriber line (dsl)-modems kunnen zeer hoge transmissie-snelheden bereiken.

AT&T Paradyne begint als eerste bedrijf ter wereld deze nieuwe modems uit te testen. Ondermeer KPN Research fungeert daarbij als proefkonijn. Mocht PTT Telecom de nieuwe technologie gaan implementeren dan zullen op zijn vroegst in 1998 de eerste modems te koop zijn. AT&T Paradyne verwacht dat bij massa-produktie de prijs van deze modems tussen de 400 en 600 gulden gaat liggen.
KPN Research gaat twee soorten modems uittesten. De full duplex sdsl-modems (symmetrisch) zijn ideaal voor het verzenden van digitale videobeelden, telewerken en het houden van video-conferenties. De asymmetrisch adsl-modems lenen zich vooral voor een snelle toegang tot Internet. Eerstgenoemde apparaten kunnen een snelheid bereiken van 384.000 bits per seconde, ruim 13 keer zo snel als de huidige 28k8-modems. Hun asymmetrische broertjes reiken zelfs tot 1,5 à 2 miljoen bits per seconde. Evenals bij Isdn kan bij de nieuwe techniek gelijktijdig met het surfen op Internet een telefoongesprek worden gevoerd.
Een mogelijk beletsel voor een snelle introductie is dat de telefoonmaatschappij flink moeten investeren. Op elke dsl PC-kaart moet in de centrale een apart modem worden geïnstalleerd. Bovendien zijn er zowel bij de centrale als bij de eindgebruiker filters (splitters) nodig die de spraaksignalen moeten scheiden van de data. Ten slotte zijn er aan de kant van de telefooncentrale 'routers' nodig om het verkeer naar de juiste bestemming te leiden.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/203313). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.