Accu worstelt met nieuw beleidsplan

Binnen enkele maanden komt de directie van het Academisch Computercentrum Utrecht (Accu), daarbij geassisteerd door een externe deskundige, met een nieuw concept-ondernemingsplan.

Vorige maand is het overleg tussen het managementteam, bestaande uit drie van de zeven afdelingshoofden, en directeur ir J. Loeve over het toekomstige beleid van het Accu opgeschort. Volgens een intern memorandum bestond er tussen de directeur en de drie leden verschil van mening over de samenstelling en de werkwijze van het team.
Het Accu ziet zich, net als tal van andere universitaire facilitaire diensten, geplaatst voor de vraag of en op welke wijze het zich als commerciële onderneming op de externe markt moet gaan richten. Volgens een woordvoerder bestaat er binnen het Accu wel consensus over de noodzaak om te anticiperen op de ontwikkelingen binnen de universiteit. Alleen is kennelijk nog geen eenstemmigheid over de wijze waarop.
Onderwijs, gezondheidszorg, maatschappelijke dienstverlening en lokale overheden worden gezien als sectoren waar het Accu activiteiten kan gaan ontplooien. Zo heeft het Accu 150 huisartsenpraktijken geautomatiseerd en van de Open Universiteit de opdracht gekregen het landelijke netwerk te verzorgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-05-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.