Strategische alliantie Getronics en Granada

Getronics Service gaat een strategische alliantie aan met Granada Computer Services uit Engeland. Voorlopig is alleen een technische en operationele samenwerking aan de orde.

Beide bedrijven hebben afspraken gemaakt over een verdeling van werkzaamheden in verschillende landen. Getronics is met een marktaandeel van ruim 35 procent de onbetwiste marktleider in de Benelux op het gebied van merkonafhankelijk onderhoud en beheer van computers en netwerken. In Europa behoort het bedrijf tot de drie grootste aanbieders.
Daarnaast richt een dochteronderneming van Getronics zich op Spanje en Scandinavië. In Duitsland en Engeland is het marktaandeel beperkt. Granada doet vooral zaken in Engeland, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Italië. Het is de bedoeling dat de samenwerking in een later stadium ook marketing, produktontwikkeling en opleidingen gaat omvatten. Verder is de moedermaatschappij op maandag 3 juni overgegaan tot een 'vier-voor-één' aandelensplitsing. De vergadering van aandeelhouders had hier al goedkeuring voor gegeven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-06-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.