Internet-aanbieders: 'geen regels van bovenaf'

De Nederlandse Vereniging van Internet-Providers heeft geen enkele behoefte aan nieuwe regels, die vanuit de politiek worden opgelegd.

"Laat ons alsjeblieft vrij, want de huidige wetgeving geeft voldoende mogelijkheden orde op zaken te stellen", is de kern van de boodschap, die verenigings-voorzitter Felipe Rodriquez vorige week woensdag tijdens een hoorzitting van de Tweede Kamer bracht. Centraal daarbij stond de vraag of het gebruik van Internet regelgeving nodig maakt. Rodriquez, directeur van Xs4all, sprak namens de Nederlandse 'providers'. Ook mr Haring, jurist van Planet Internet, meent dat met de bestaande wetten kan worden volstaan.
Waar nodig zullen deze Internet-dienstverleners zelf excessen aanpakken. Als voorbeeld noemde Rodriquez het Meldpunt Kinderporno. Daarin werken de 'aanbieders' samen met de Centrale Recherche Informatiedienst (CRI), psychologen, de digitale burgerbeweging en de Nederlandse Vereniging tegen Racisme. Deze laatste neemt deel om ervaring op te doen. Het Meldpunt waarschuwt gebruikers als bepaalde normen worden geschonden. Negeert iemand deze waarschuwing of treedt hij later in herhaling, dan volgt aangifte bij de politie. Volgens Haring tonen de Internet-aanbieders aan met dit Meldpunt hun maatschappelijke verantwoordelijkheid te erkennen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-06-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.