Jonge hbo-ingenieur verdient minder

Een jonge hbo-ingenieur in de telecommunicatietechniek blijkt tegenwoordig 10 procent minder te verdienen dan in 1993 (tot 58.725 gulden). Zijn collega die informatica heeft gestudeerd is er in salaris niet op achteruit gegaan.

Dit blijkt uit een tweejaarlijks salarisonderzoek dat is uitgevoerd door de beroepsvereniging Niria. Niria heeft in 1995 6000 hbo-ingenieurs gevraagd naar hun primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Het blijkt dat de meesten er in inkomen op achteruit zijn gegaan.
"Aanvangssalarissen blijken in de praktijk heel conjunctuurgevoelig te zijn. In 1995 hebben we te maken gehad met tal van reorganisaties in het bedrijfsleven waardoor een overschot aan telecom-ingenieurs is ontstaan. Maar dat is heel tijdelijk. Ik ben ervan overtuigd dat er dit jaar al weer een herstel aan het optreden is", zegt drs J.J.G.J. van Helvert van Niria.
Informatica-ingenieurs in de leeftijd tussen 30 en 35 jaar zijn er in 1995 in inkomen niet op achteruitgegaan. Hun salaris ligt op zo'n 72.000 gulden. "Ook IT-ingenieurs hebben te maken gehad met een dip in de arbeidsmarkt. Maar bij een dalende vraag zijn ook minder IT-ingenieurs afgestudeerd. Deze twee bewegingen hebben elkaar min of meer geneutraliseerd", zo geeft Van Helvert als mogelijke verklaring.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-06-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.