Surfnet leidt Internet-project

Surfnet gaat samen met de Europese Unie een ontwikkelproject uitvoeren om het gebruik van het World Wide Web binnen de Europese onderzoekswereld te bevorderen.

Het project 'Desire' (Development of an European Service for Information on Research and Education) wordt met 7,5 miljoen gulden gefinancierd via het Fourth Framework Programme van de Europese Unie. Surfnet coördineert de werkzaamheden van 23 partners, afkomstig uit de onderzoekswereld en het bedrijfsleven, uit acht landen.
Volgens de initiatiefnemer is de hoeveelheid informatie die onderzoekers via het Web ter beschikking staat "verbijsterend". Het probleem is alleen dat het moeilijk is om enerzijds die informatie te vinden en anderzijds de kwaliteit ervan te beoordelen. Bovendien brengt het uitwisselen van vertrouwelijke informatie beveiligingsrisico's met zich mee, hetgeen samenwerking in teams bemoeilijkt. Ook de snelheid van het netwerk laat te wensen over, met name wanneer gewerkt wordt met multimedia-bronnen. Het doel van het Desire-project is de ontwikkeling van systemen waarmee informatiediensten kunnen worden opgezet, zodat onderzoekers hun resultaten sneller en beter toegankelijk kunnen maken voor hun collega's, waarbij de betrouwbaarheid van de gegevens wordt gewaarborgd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-06-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.