ABN Amro: Tij gunstig voor IT-industrie

De IT-industrie ontwikkelt zich dit jaar gunstig. Anders dan bij oplevingen in het recente verleden is de economische groei niet langer de enige belangrijke drijvende kracht op de achtergrond.

Veeleer spelen twee bijzondere factoren een rol: de problematiek rond het jaar 2000 en de aanstaande introductie van de nieuwe Europese munteenheid. Dit stellen de effecten-analisten van ABN Amro in een recent rapport.
De overgang naar de volgende eeuw kan aanzienlijke gevolgen hebben voor de IT-systemen. Veel ondernemingen gebruiken namelijk nog computerprogramma's die slechts twee cijfers kennen om een jaar mee aan te geven. De reparatie hiervan is niet bijzonder ingewikkeld, maar elke regel computercode moet worden nagekeken. Volgens de Gartner Group kunnen de kosten oplopen tot 1,50 dollar per regel.
De invoering van een gemeenschappelijke Europese munt vereist de massale aanpassing van financiële software. Temeer daar het ernaar uitziet dat de Euro gelijktijdig met bestaande valuta zal worden gebruikt. ABN Amro gelooft dat de kosten hiervan groter zullen zijn dan die rond het 'Jaar 2000'-probleem. De bank neemt aan dat de prijzen voor specifieke projecten rond deze twee problemen volgend jaar zullen beginnen op te lopen als gevolg van schaarste op de arbeidsmarkt.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-06-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.