Managed hosting door True

'Baan IV kan mee tot eeuwwisseling'

 

Hoewel het bedrijfsinformatiesysteem Triton - recentelijk omgedoopt tot Baan IV - gebaseerd is op ouderwetse technologie, blijft het met de nodige aanpassingen en uitbreidingen tot de eeuwwisseling een waardig alternatief.

Dit stelt analist Bobby Cameron van Forrester Research. Het pakket Baan IV houdt het langer vol op de huidige markt dan R/3 van Sap, zo verwacht de Forrester-analist. Toch vindt Cameron de software van Baan op oude leest geschoeid. "Net als R/3 is Triton een hecht geïntegreerd totaalpakket in een markt waar steeds meer vraag is naar modulair opgebouwde pakketten."
Een van de sterkste punten van Baan - maar ook van Oracle en SSA - noemt Cameron de flexibiliteit van de software. "Tegen het einde van deze eeuw zal de mate van flexibiliteit het belangrijkste keuzecriterium zijn voor bedrijfsinformatiesystemen. Officieel spreekt Baan nog niet over software-componenten die Triton flexibeler maken, maar ik weet uit gesprekken met de onderneming dat de trend gesignaleerd is. Baan is slim genoeg om er de komende drie tot vier jaar aan te werken. Men ontwikkelt een model op basis van elektronische berichtenuitwisseling,e-commerce, dat veel verder gaat dan edi (electronic document interchange)."
Over de kansen van Baan op de wereldmarkt is Cameron onverdeeld positief. "Het bedrijf is in korte tijd geëvalueerd tot een speler van wereldformaat. De grote Engelstalige markt - de VS, Groot-Brittannië, maar ook Australië en Hong Kong - wordt inmiddels goed bediend. Met Duitsland - het thuisland van Sap - en Japan - nog steeds veel maatwerksoftware - gaat het wat moeizamer.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/203433). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×