'Baan IV kan mee tot eeuwwisseling'

Hoewel het bedrijfsinformatiesysteem Triton - recentelijk omgedoopt tot Baan IV - gebaseerd is op ouderwetse technologie, blijft het met de nodige aanpassingen en uitbreidingen tot de eeuwwisseling een waardig alternatief.

Dit stelt analist Bobby Cameron van Forrester Research. Het pakket Baan IV houdt het langer vol op de huidige markt dan R/3 van Sap, zo verwacht de Forrester-analist. Toch vindt Cameron de software van Baan op oude leest geschoeid. "Net als R/3 is Triton een hecht geïntegreerd totaalpakket in een markt waar steeds meer vraag is naar modulair opgebouwde pakketten."
Een van de sterkste punten van Baan - maar ook van Oracle en SSA - noemt Cameron de flexibiliteit van de software. "Tegen het einde van deze eeuw zal de mate van flexibiliteit het belangrijkste keuzecriterium zijn voor bedrijfsinformatiesystemen. Officieel spreekt Baan nog niet over software-componenten die Triton flexibeler maken, maar ik weet uit gesprekken met de onderneming dat de trend gesignaleerd is. Baan is slim genoeg om er de komende drie tot vier jaar aan te werken. Men ontwikkelt een model op basis van elektronische berichtenuitwisseling,e-commerce, dat veel verder gaat dan edi (electronic document interchange)."
Over de kansen van Baan op de wereldmarkt is Cameron onverdeeld positief. "Het bedrijf is in korte tijd geëvalueerd tot een speler van wereldformaat. De grote Engelstalige markt - de VS, Groot-Brittannië, maar ook Australië en Hong Kong - wordt inmiddels goed bediend. Met Duitsland - het thuisland van Sap - en Japan - nog steeds veel maatwerksoftware - gaat het wat moeizamer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-06-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.