Internet-prijs voor ChipDir

Jaap van Ganswijk heeft de eerste Vosko-prijs voor de 'Jonge Netwerkstrijder' ontvangen. De prijs, een bedrag van 10.000 gulden, werd hem toegekend voor zijn website waarop allerhande informatie is te vinden over chips.

Van Ganswijk, programmeur bij het Delftse bedrijf Innovative Design, werkt sinds december 1994 aan zijn ChipDir. Om de databank te vullen maakte hij gebruik van alle middelen die hem via Internet ter beschikking staan. Van Ganswijk schreef ook zelf de programmatuur om de gegevens te boekstaven en toegankelijk te maken.
Vorig jaar werd de door Van Ganswijk ontwikkelde software op CD-rom uitgebracht door Hitex, een bedrijf dat ontwikkelomgevingen voor chip-gebruik maakt. Internet was vervolgens het middel om promotie te plegen en inmiddels zijn de ChipDir en zijn maker in tientallen elektronische en papieren publikaties genoemd. De kosten voor de site, zo'n 60.000 gulden per jaar, worden gedeeltelijk gedragen door adverteerders. De ChipDir is te vinden ophttp://www.xs4all.nl/~ganswijk/chipdir en wordt zo'n 20.000 keer per maand geraadpleegd. Ook door chip-leveranciers zoals Digital, HP, IBM, Intel, Motorola, Philips en Siemens.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-06-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.