Pot voor innovatie mkb leeg

De subsidiepot voor technische haalbaarheidsonderzoeken is nu al leeg. In de eerste vijf maanden van dit jaar zijn ruim 200 aanvragen ingediend, waarmee het budget voor 1996 is uitgeput.

Nieuwe aanvragen zullen dan ook worden afgewezen. Het budget bedraagt dit jaar nog 3 miljoen gulden, maar wordt vanaf volgend jaar verdubbeld. Doel van de regeling is de toepassing van innovatieve technologie in het midden- en kleinbedrijf te stimuleren. De regeling biedt het mkb de kans te onderzoeken of een bepaalde technologie is toe te passen.
Minister Wijers van Economische Zaken zal bekijken of er in de tweede helft nog extra geld beschikbaar wordt gesteld. Momenteel wordt een evaluatie-onderzoek naar de effectiviteit van de regeling uitgevoerd. De vraag is of de regeling onderzoek stimuleert en wat er gebeurt met de resultaten van de studies. De regeling voldoet in ieder geval goed aan de behoeften van het midden- en kleinbedrijf. Ook de eenvoudige opzet wordt positief gewaardeerd. Vooral bedrijven met minder dan 100 werknemers proberen hiervoor in aanmerking te komen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-06-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.