Meer ruimte voor mkb-kredieten

Groeiende innovatieve bedrijven kunnen gemakkelijker krediet krijgen. De overheid zal speciaal voor deze categorie van (door)groeiende bedrijven voor een groter deel borg staan.

Daartoe komt er een wijziging in het Besluit Borgstelling mkb-kredieten (Bbmkb). Volgens deze regeling stelt de overheid zich borg voor een deel van het krediet dat door een bank wordt verstrekt aan een onderneming met niet meer dan 100 werknemers.
Voor groeiende innovatieve bedrijven wordt het maximale deel van het borgstellingskrediet van het totale bankkrediet verhoogd van de helft naar tweederde. Ook wordt de maximale duur van de afbouw van de regeling verlengd van zes jaar naar twaalf jaar, met de mogelijkheid van een afbouwvrije periode gedurende de eerste drie jaren.
Om het innovatieve karakter van een bedrijf vast te stellen wordt gebruik gemaakt van een accountantsverklaring die de ondernemer nodig heeft om in aanmerking komen voor fiscale stimulering krachtens de Wbso-regeling (Wet bevordering speur- en ontwikkelingswerk).
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-06-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.