A2000 gooit knuppel in hoenderhok Vecai

Kabelexploitant A2000 overweegt serieus het lidmaatschap van de Vecai te verruilen voor dat van Vifka Telecommunicatie. De kabelaanbieder die ruim een half miljoen aansluitingen heeft in groot Amsterdam en Hilversum, vindt dat de Vecai te passief is in telecommunicatie-zaken.

Vifka zou zich veel actiever opstellen. Vandaar dat A2000, die grote ambities heeft op telecommunicatie-gebied, het lidmaatschap van deze vereniging heeft aangevraagd. Vandaag, vrijdag 21 juni, komt het bestuur van de Vecai, vereniging van kabelexploitanten, bijeen om te bezien of de koers moet worden verlegd.
A2000 heeft de discussie over de koers van de Vecai in een stroomversnelling gebracht. De overstap naar de Vifka is mede ingegeven door een zekere weerzin tegen de energiemaatschappijen, die bij veel kabelbedrijven de dienst uitmaken. De Vecai richt volgens A2000 teveel de oren naar deze energiemaatschappijen. Men vindt de plannen van de traditionele energiewereld, die zich heeft verenigd in Enertel, tot nog toe weinig overtuigend. Vanaf maart 1997 wil laatstgenoemde landelijk vaste verbindingen aanbieden aan het bedrijfsleven en vanaf juli 1997 ook telefonie.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-06-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.