Financiën en EZ passen Wbso aan

Het kabinet heeft vorige week vrijdag het definitieve besluit genomen om de ontwikkeling van software een fiscale impuls te geven.

De ministerraad ging akkoord met een voorstel van staatssecretaris Vermeend (Financiën) en minister Wijers (Economische Zaken) om de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (Wbso) ten gunste van software aan te passen.
Uit een recente evaluatie van de wet bleek dat ontwikkeling van software het voornaamste knelpunt is. Vrijwel geen enkele ondernemer slaagde er vorig jaar in hiervoor fiscale aftrek te krijgen. Een ander knelpunt is de toegankelijkheid van de regeling voor zelfstandige ondernemers. Ook dit punt zal worden verbeterd. Het urencriterium in de regeling gaat omlaag van 875 naar 625 uur speur- en ontwikkelingswerk. Het budget voor de Wbso blijft 450 miljoen gulden per jaar. De wijzigingen zullen per 1 januari 1997 van kracht moeten worden.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-06-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.