Ntex actief voor Knmi en Havenschap

Ntex heeft voor Knmi een systeem gebouwd waarmee weerberichten automatisch naar de buitenwereld gestuurd kunnen worden. Het weerstation levert deze informatie aan een gevarieerde klantenkring, bestaande uit ondermeer de bouwsector, horeca, agrariërs, campings, jachthavens, politie en verzekeringsmaatschappijen.

Dagelijks komen in De Bilt ongeveer 5 miljoen gegevens binnen, plus radar- en satellietbeelden. Tot voor kort stuurde het Knmi zijn informatie grotendeels via de fax, maar dit kostte de weerkundige afdelingen teveel tijd.
Voor het Havenschap Vlissingen/Terneuzen ontwikkelt Ntex, samen met Logica, een haveninformatiesysteem. Dit Zeeuws Haveninformatiesysteem (Zhis) regelt de communicatie tussen binnenvaart, zeevaart, cargadoors, scheepsagenten, loodsdiensten, rederijen, havenmeesters en de vaarwegbeheerder. Zhis is een client/server edi-toepassing die het grote volume aan telefoontjes, brieven, telexen en faxen binnen het Havenschap drastisch kan inperken. Naar verwachting worden straks op jaarbasis zo'n half miljoen edi-berichten uitgewisseld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-06-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.