Managed hosting door True

Medisch expertsysteem via Internet

 

Binnenkort kan via Internet het medisch expertsysteem Hepar worden geraadpleegd. Peter Lucas, werkzaam bij de vakgroep Informatica van de Rijksuniversiteit Utrecht, buigt zich nu over de vraag op welke wijze Hepar in een WWW-site kan worden geïntegreerd.

Lucas promoveerde vorige week bij professor Treur aan de Vrije Universiteit te Amsterdam op het proefschrift "Structures in diagnoses. From theory to medical application". In zijn dissertatie ontwikkelt hij een nieuw, algemeen wiskundig raamwerk voor de beschrijving van verschillende vormen van diagnostiek in expertsystemen.
Daarnaast bespreekt Lucas de ontwikkeling van Hepar. Dit expertsysteem ondersteunt een arts bij de diagnostiek van de lever en de galwegen. Zijn conclusie is dat Hepar niet onderdoet voor de beste beslissingsondersteunende systemen op het gebied van leverziekten. Hij onderzoekt nu de mogelijkheden om het systeem in een Website op te nemen. Een voorproefje van de mogelijkheden die Hepar binnenkort biedt, is nu al te vinden ophttp://www.cs.ruu.nl/mti. Daar kan een expertsysteem worden geraadpleegd waarmee hartziekten kunnen worden gediagnostiseerd.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/203565). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Reacties

Kunt u me een geldige verwijzing geven naar expertsystemen lever/gal-gebied?

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.