Medisch expertsysteem via Internet

Binnenkort kan via Internet het medisch expertsysteem Hepar worden geraadpleegd. Peter Lucas, werkzaam bij de vakgroep Informatica van de Rijksuniversiteit Utrecht, buigt zich nu over de vraag op welke wijze Hepar in een WWW-site kan worden geïntegreerd.

Lucas promoveerde vorige week bij professor Treur aan de Vrije Universiteit te Amsterdam op het proefschrift "Structures in diagnoses. From theory to medical application". In zijn dissertatie ontwikkelt hij een nieuw, algemeen wiskundig raamwerk voor de beschrijving van verschillende vormen van diagnostiek in expertsystemen.
Daarnaast bespreekt Lucas de ontwikkeling van Hepar. Dit expertsysteem ondersteunt een arts bij de diagnostiek van de lever en de galwegen. Zijn conclusie is dat Hepar niet onderdoet voor de beste beslissingsondersteunende systemen op het gebied van leverziekten. Hij onderzoekt nu de mogelijkheden om het systeem in een Website op te nemen. Een voorproefje van de mogelijkheden die Hepar binnenkort biedt, is nu al te vinden ophttp://www.cs.ruu.nl/mti. Daar kan een expertsysteem worden geraadpleegd waarmee hartziekten kunnen worden gediagnostiseerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Kunt u me een geldige verwijzing geven naar expertsystemen lever/gal-gebied?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-06-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.