Geld universiteiten naar NWO

De onderzoeksorganisatie NWO zou meer geld moeten krijgen ten koste van de universiteiten. Dat vindt een commissie onder leiding van oud VNO-voorzitter dr Alexander Rinnooy Kan.

Momenteel ontvangt NWO zo'n 600 miljoen gulden. Een belangrijk deel hiervan wordt na een strenge selectie weer doorgesluisd naar veelbelovende onderzoeken. De commissie is het met NWO eens dat dit veel te weinig is. Zeker als wordt bedacht dat de universiteiten elk jaar voor wetenschappelijk onderzoek 2,5 miljard gulden opstrijken.
De commissie ondersteunt met haar advies het verzoek dat NWO aan minister Ritzen heeft gedaan om extra geld beschikbaar te stellen. Dit verzoek is neergelegd in het nieuwe meerjarenprogramma dat NWO vorige maand uitbracht. De onderzoeksorganisatie vraagt de komende jaren 150 miljoen gulden extra. Ondermeer om 35 onderzoeksgroepen steunen die in kwaliteit uitsteken boven het gemiddelde. Daarvoor wil NWO het zogenoemde Alliantie-programma opzetten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-06-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.