CNV bezorgd over slechte imago IT-branche

De Dienstenbond CNV publiceerde vorige week een Open Brief gericht "aan allen die het behoud van hoogwaardige werkgelegenheid in Nederland ter harte gaat".

Daarin maakt de Dienstenbond CNV haar zorgen kenbaar over ontwikkelingen in de IT-sector die een negatieve invloed hebben op de werkgelegenheid. De ondertekenaar van de brief, vakbondsbestuurder John Koudijs, wijst op de terugloop van het aantal studenten voor IT-studies in de afgelopen tien jaar en het tekort aan gekwalificeerd personeel dat daardoor is ontstaan.
Volgens het CNV is het slechte imago van de IT-bedrijven één van de redenen waarom zo weinig jongeren voor een loopbaan in de IT-branche kiezen. Dat slechte imago is voor een belangrijk deel te wijten aan de slechte secundaire arbeidsvoorwaarden. Om op korte termijn iets aan de slechte beeldvorming van de branche te doen, is het volgens het CNV noodzakelijk een goede cao af te sluiten. Zolang er nog geen cao is, zal de dienstenbond niet meewerken aan promotionele activiteiten onder scholieren en studenten.
Koudijs dringt bij de overheid aan op "het stellen van sociale randvoorwaarden aan projecten die de overheid ondersteunt". Het CNV wil met de Open Brief de problemen in de IT-sector onder de aandacht van zowel de overheid als een breder publiek brengen, omdat de werkgevers, met name in de hoek van de software-bedrijven, weigeren om samen met de vakorganisaties mee te werken aan het verbeteren van het imago van de IT-sector. Volgens directeur Struijk van de Vifka, die namens de werkgevers de cao-onderhandelingen voert, is er van een dergelijke weigering geen sprake. "Wij delen de zorg van het CNV over het tekort aan personeel in de IT-branche, maar zijn er niet van overtuigd dat het afsluiten van een cao de oplossing van het probleem is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-07-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.