Nieuwe tools van Nederlandse bodem

De twee belangrijkste Nederlandse bouwers van gereedschappen voor software-ontwikkeling - Uniface en Usoft - annonceerden vorige week vrijwel gelijktijdig hun nieuwe produkten.

Met de introductie van versie 7 wordt steeds duidelijker dat Uniface zich niet slechts richt op het ontwikkelen van software, maar ook op het in gebruik nemen en houden ervan. Bovendien kunnen applicaties voortaan voorzien worden van een gebruikersinterface voor Internet - eenbrowser. Parallel aan versie 7 werkt Compuware aan een ontwikkelomgeving, die door organisatie-adviseurs te gebruiken is voor het direct vertalen van bedrijfsstructuren in hiervoor ondersteunende software. Het voornaamste kenmerk van dit produkt - dat eind 1997, begin 1998 op de markt moet komen - is een scheiding van bedrijfsregels en datamodel.
Usoft, is nog niet zover gevorderd met de integratie van Internet. De nieuwe versie 4 van het gereedschap Developer moet het ontwikkelproces vooral versnellen. Hiertoe zijn een flink aantal nieuwe faciliteiten opgenomen. Ondermeer nieuw in deze versie zijn eenbinder, die de verschillende onderdelen van een project bijeen houdt;groupware-functies om met meer mensen aan een project te kunnen werken; deSQL Definer om op grafische wijze vragen aan de database te kunnen formuleren; en dereplicated rules engine die dynamische partitionering van applicaties mogelijk maakt. Veel aandacht is tevens besteed aan het ontwerp van de gebruikers-interface. Deze voldoet aan de normen die Microsoft opstelde voor de nieuwste versie van Windows. Usoft Developer draagt dan ook het stempelBuilt for Windows 95.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-07-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.