Hechte samenwerking bij wegeninformatie

De Adviesdienst van Verkeer en Vervoer (AVV) van het ministerie van Verkeer en Waterstaat en Tele Atlas uit 's-Hertogenbosch hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Hierbij is afgesproken dat het inzamelen en bewerken van gegevens voor het actualiseren van digitale wegenkaarten voortaan in overleg plaatsvindt. Eerder werd zo'n intentieverklaring ook al getekend door de topografische dienst van het ministerie van Defensie en EGT.
Een digitale kaart vormt de basis voor veel telematicatoepassingen in de verkeers- en vervoerssector. Het biedt bijvoorbeeld mogelijkheden voor auto-navigatie, routeplanning en -begeleiding, verkeersinformatie en fleet management. Tot nu toe worden bij de overheid en het bedrijfsleven digitale kaarten geproduceerd waarbij ieder voor zich de gegevens inzamelt en beheert. Vooral het bijhouden van de bestanden is een tijdrovende en kostbare aangelegenheid. Door via samenwerkingsovereenkomsten onderlinge afspraken te maken over taakverdeling, actualisering en standaardisering kunnen onnodige kosten en tijdsinvesteringen worden ontlopen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-06-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.