Surfdiensten sluit licenties

Ten behoeve van het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek heeft Surfdiensten met Sas Institute en Computing & Systems licentie-overeenkomsten getekend. Tegelijkertijd is een soortgelijke overeenkomst met Spss Benelux verlengd.

Surfdiensten sluit als intermediair voor het hoger onderwijs sinds 1990 licentie-overeenkomsten, waardoor onderwijsinstellingen onder speciale condities IT-diensten en -produkten kunnen afnemen. Momenteel heeft Surfdiensten 57 van dergelijke contracten afgesloten, waarvan die met Spss Benelux één van de langstlopende is. Met de verlenging van de overeenkomst kunnen de 150 hbo- en wetenschappelijke onderwijsinstellingen van het statistische pakket Spss gebruik blijven maken.
Het contract dat Surfdiensten met Sas Institute heeft afgesloten, geeft diezelfde onderwijsinstellingen het recht op Sas System en het statistische- analysepakket JMP te gebruiken en te laten gebruiken door studenten. Met Computing & Systems is overeengekomen het 3D datavisualisatie-pakket Iris Explorer en het statistische pakket Genstat tegen gunstige voorwaarden beschikbaar te stellen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-07-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.