Managed hosting door True

Automatiseringsgraad horeca fors gestegen

 

AMSTERDAM _ Uit een onderzoek van het Bedrijfschap Horeca blijkt dat de automatiseringsgraad binnen de horeca de afgelopen jaren fors is gestegen. Twee jaar geleden werkte nog maar 27 procent van de horeca-bedrijven met een of meer geautomatiseerde systemen.

Nu is dat al 42 procent. In opmars zijn de pin-automaten. Dit gaat ten koste van de credit card, die vanwege de hoge kosten een doorn in het oog is van veel ondernemers. In ongeveer 7 procent van de horeca-gelegenheden kan al worden gepind. Het bedrijfschap verwacht de komende jaren een stijging tot 28 procent.
De automatiseringsinspanningen spitsen zich toe op de financiële administratie. Veel kasregisters worden momenteel vervangen door PC's. Automatische tapinstallaties zijn nog geen gemeengoed. Alleen in de grote cafe's en andere drankverstrekkende gelegenheden wordt van dit soort installaties gebruik gemaakt. Iets minder dan één op de drie grote zaken heeft dergelijke geautomatiseerde apparatuur. De middelgrote drankverstrekkende bedrijven gebruiken dit nog nauwelijks. Slechts 4 procent beschikt over zo'n installatie.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/203677). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.