Inhaalslag IT-infrastructuur Tweede Kamer

De Tweede Kamer gaat in een inhaalslag haar achtergebleven informatievoorziening op peil brengen. Vlak voor het reces stemde zij in met de nota 'Kamer 2000'. De komende drieënhalf jaar zal voor zo'n 13,4 miljoen gulden worden geïnvesteerd.

up-to-date brengen van de parlementaire informatievoorziening is hard nodig, blijkt uit de nota en uit het debat daarover. In de nota wordt gesteld dat "indien er niets gebeurt, de technische infrastructuur dermate verouderd raakt dat zelfs de basisvoorzieningen, zoals printen en opslag van gegevens, niet langer gegarandeerd kunnen worden."
De verbeteringen richten zich op de informatievoorziening zelf, de communicatie en de ondersteuning van onderzoekscommissies. Ze moeten tot stand komen via een betere infrastructuur, de ontwikkeling van een 'moderne werkplek' en 'geïntegreerde informatie-omgeving', terwijl ook Internet een belangrijke rol speelt. Allereerst werkt men aan verbetering van de beschikbaarheid van stukken. Ander element is de toegankelijkheid. Voor wat betreft het onderwerp communicatie werkt de kamer aan introductie van elektronische post. Ze heeft daarbij TCP/IP als standaard gekozen. De moderne werkplek wordt nog dit jaar gerealiseerd. Oudere PC's worden vervangen door Pentium 100-machines; 486's blijven vooralsnog in gebruik. Ze worden voorzien van Windows, zij het eerst in een beperkte uitvoering. De moderne werkplek kent ook een mobiele variant. Dit jaar komen 175 laptops beschikbaar. Ook krijgen de Kamerleden thuis een Isdn-aansluiting.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-07-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.