Bedrijfsleven snel over op Internet

Bijna een op de acht Nederlandse bedrijven heeft een of meer aansluitingen op Internet, terwijl zo'n 15 procent denkt binnen een jaar een dergelijke aansluiting te nemen. Dit blijkt uit de Nipo Business Monitor.

Sinds begin dit jaar is het aantal bedrijven dat tot Internet toegang heeft, verdubbeld. De belangstelling voor het Net doet zich over een breed front voor. Bij de grotere bedrijven is de interesse weliswaar wat sterker dan bij de kleine, maar ook daar is sprake van een snelle groei.
Binnen de zakelijke dienstverlening worden relatief de meeste aansluitingen geteld, namelijk 23 procent. Ook in andere branches met hoofdzakelijk zakelijke afnemers zijn er relatief veel aansluitingen. Genoemd worden transport (14 procent), groothandel (13 procent) en industrie (11 procent). De sterkste toename van Internet-aansluitingen is te verwachten in de groothandel. Een kwart van de bedrijven in deze branche heeft concrete plannen om binnen een jaar een aansluiting te nemen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-07-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.