Dienst Domeinen past IT-beleid aan

De dienst Domeinen die de staatseigendommen beheert, gaat het accent bij haar informatiebeleid verleggen. De laatste jaren stonden in het teken van het toepassen en op elkaar afstemmen van bestaande hard- en software.

De komende jaren zal sterker worden gelet op het verbeteren van de bedrijfsprocessen. Daarbij zal niet alleen worden gekeken naar de informatiesystemen, maar ook naar de processen zelf. Dit blijkt uit het laatste jaarverslag van Domeinen.
Tot nu toe werden meestal bestaande processen geautomatiseerd. In de toekomst stelt de dienst zich echter eerst de vraag waarom iets op een bepaalde manier wordt gedaan. Pas daarna volgt eventueel automatisering van een proces. Domeinen, dat vorig jaar een record opbrengst boekte van bijna 740 miljoen gulden, zal zich de komende jaren steeds meer ontwikkelen tot een facilitair bedrijf binnen de rijksoverheid. Informatie en met name het uitwisselen daarvan speelt in deze ontwikkelingen een sleutelrol. De bestaande systemen moeten daarom worden aangepast, terwijl nieuwe dienen te worden ontwikkeld.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-07-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.