Kamerverslagen op Internet in trek

Uitgever Sdu, die sinds 1 mei de Handelingen van de Eerste en Tweede Kamer gratis via Internet publiceert, heeft na het gebleken succes van die stap de mogelijkheden uitgebreid en verbeterd.

Het bedrijf, dat de afgelopen maanden een Internet-discussie over de toegankelijkheid van overheidsinformatie heeft georganiseerd, omschrijft de belangstelling voor de Handelingen met 'zo'n 5000 hits per dag'. Binnen een werkdag na het ontvangen van de kopij van de Kamergriffie, is de tekst op Internet beschikbaar.
Men wil deze termijn terugbrengen tot vier uur. Wat op Internet komt, is inhoudelijk gelijk aan de officiële tekst; alleen noten en foto's ontbreken. De periode waarin de Handelingen raadpleegbaar zijn (was een maand) is op drie maanden gebracht. Sdu vermeldt in een 'verantwoording' dat het is toegestaan gedownloade teksten 'voor andere doeleinden te gebruiken, zolang de wijze van toegang en de vormgeving niet worden overgenomen'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-07-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.