IBM uit samenwerking testcentrum

Enige jaren geleden richtte een groep van vijftien leveranciers het Open Systems Center op. Huisvesting werd gevonden op het terrein van Cap Volmac te Utrecht. Inmiddels is de tweede fase van het centrum al zo'n jaar operationeel.

Behalve een wijziging van de doelstelling is de enige opvallende verandering de afwezigheid van IBM, destijds een van de initiatiefnemers.
Volgens John Beijersbergen van IBM was er binnen zijn onderneming te weinig draagvlak om door te gaan met de constructie bij Cap Volmac. Behalve IBM zijn daar ook concurrenten als Hewlett-Packard, Oracle en Sun te vinden. Beijersbergen is directeur van het inmiddels opgezette eigen 'open-systemen-centrum' (OSC) van IBM. Het eigen centrum voldoet volgens de directeur aan een duidelijke behoefte. Hoewel de afzonderlijke bedrijfsonderdelen in het begin sceptisch waren over de mogelijkheden, is het in Zoetermeer gevestigde OSC inmiddels vrijwel dagelijks volgeboekt. Het centrum hoeft geen zelfstandige winstgenerator te zijn; de kosten worden betaald door de divisies.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-07-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.